Skip to content

Dongen – Groenstraat 12

Omschrijving

Sfeervolle, authentieke en rietgedekte woonboerderij op een royaal perceel van ca. 2.450 m². De woning beschikt op de begane grond over een ruime en lichte woonkamer, keuken, 3 slaapkamers met een badkamer en een grote hal met leuke nis om bijvoorbeeld in gebruik te nemen als werkplek of speelhoek. Op de verdieping zijn nog eens 3 ruime slaapkamers aanwezig waarvan één met doucheruimte en toilet. De tuin is rondom de woning gesitueerd en biedt veel privacy. Er zijn een grote aanpandige schuur en een externe schuur/voormalige stal aanwezig. De woning dient grotendeels gemoderniseerd te worden. De kozijnen zijn echter grotendeels voorzien van dik dubbel glas en de rieten kap is ook op onderdelen vernieuwd waaronder de nok ter plaatse van het woongedeelte. Bij de huidige verkopers is niet bekend wanneer e.e.a. is gedaan.

De woning is landelijk gelegen maar allerlei voorzieningen waaronder die van het centrum van Dongen zijn zelfs met de fiets goed bereikbaar. Via de N629 bereikt men tevens binnen enkele minuten de snelweg A27 richting o.a. Breda en Utrecht

Bouwjaar: 1895
Woonoppervlakte: ca. 227 m² exclusief de aanpandige schuur
Aanvaarding: op korte termijn mogelijk

Indeling
Begane grond:
Eigen oprit met mogelijkheid tot het creëren van meerdere parkeerplaatsen en toegang tot de grote schuur van ca. 173 m², toegang middels een poort tot een gedeelte van de tuin waaraan zich de voormalige stal (ca. 82 m²) bevindt en entree van de woning.
De entree van de woning geeft direct toegang tot de keuken, dit betreft een eenvoudig keukenblok met onder- en bovenkasten in L-opstelling en een AGA fornuis.
De keuken biedt toegang tot zowel het woongedeelte alsook de centrale hal met trapopgang naar de eerste verdieping.
Woonkamer met veel lichtinval en originele balken, tegelvloer en tweetal grote raampartijen met houten kozijnen en dubbel glas.
De centrale hal is voorzien van een boerenplavuizen vloer en vanuit hier is toegang tot kleine hal met (tweede) entree met meterkast (verouderd), een ruime en sfeervolle nis waaraan een nadere invulling gegeven kan worden en een portaal welke toegang geeft tot de toiletruimte, slaapkamer/kantoor 1 ca. 2.82 x 2.58m, slaapkamer 2 ca. 2.82 x 2.98m en hoofdslaapkamer 3 ca. 4.34 x 3.42m met badkamer ensuite. In de centrale hal bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping en een vide met een opening naar een met een losse trap bereikbare bergzolder.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping heeft een ruime overloop met vaste kast en een drietal slaapkamers. Slaapkamer 4 ca. 4.00 x 2.30m met dakraam en wastafel, slaapkamer 5 ca. 4.00 x 2.30m met vaste kast en twee dakramen en slaapkamer 6 ca. 4.77 x 3.00m met eigen doucheruimte, toilet, wastafel en twee dakramen.

Buiten:
De tuin is rondom de woning gelegen waarvan een groot deel op het zuiden is georiënteerd. Aan de zijde van de grote raampartij in de woonkamer is indien gewenst een sfeervol en in de luwte gelegen terras/tuin te realiseren met de oriëntatie op het landelijke gebied. Op dit moment is de tuin niet onderhouden en staan er veel struiken en bomen. Het geheel is omringd door een haag en biedt volledige privacy.

Algemeen:
- Authentieke en sfeervolle woonboerderij nabij de dorpskern van Dongen en met goede verbindingen naar omliggende steden;
- grotendeels voorzien van dubbele beglazing;
- de woning beschikt over een ruime aangebouwde schuur en een vrijstaande schuur met paardenstallen;
- de woning beschikt over een cv ketel en een boiler;
- bij verkoop zullen er een aantal aanvullende clausules worden opgenomen, waaronder een “as is, where is” clausule en een asbestclausule.
- bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen;
- een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopovereenkomst ondertekenen. Partijen kunnen derhalve noch aan een mondelinge overeenkomst, noch aan een schriftelijke bevestiging daarvan, rechten ontlenen;
- deze brochure bestaat uit vrijblijvende informatie en is met de grootste zorg samengesteld, echter aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Indelingstekeningen en maatvoeringen zijn slechts indicatief, kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling.

Kenmerken

  • StatusBeschikbaar
  • Vraagprijs€ 750.000,- k.k.
  • Soort objectWoonhuis
  • Soort woningWoonboerderij
  • Type woningVrijstaande woning
  • Bouwjaar1895
  • BouwvormBestaande bouw
  • LiggingenAan drukke weg, Beschutte ligging, Landelijk gelegen

Interesse in Groenstraat 12?

Laat hieronder uw gegevens achter en onze makelaar zal contact met u opnemen. Wilt u niet wachten? Neem dan telefonisch contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Willem Snoeren

Makelaar RM