Skip to content

Bouwkavels

Bouwgrond

Bouwkavels

€ 595.000,- t/m € 595.000,- Kosten berekenen?

3 BIJZONDER RIANTE BOUWKAVELS IN PRINSENBEEK
Prinsheerlijk wonen met alle voorzieningen om de hoek

De drie Ruimte voor Ruimte kavels met een oppervlakte van gemiddeld circa 4.700 m² liggen aan de Brielsedreef en Kettingdreef, op fietsafstand van het centrum van Prinsenbeek, ten westen van de A16. Zowel met de auto als vanaf het station Prinsenbeek bent u in een kwartiertje in het ...

3 BIJZONDER RIANTE BOUWKAVELS IN PRINSENBEEK
Prinsheerlijk wonen met alle voorzieningen om de hoek

De drie Ruimte voor Ruimte kavels met een oppervlakte van gemiddeld circa 4.700 m² liggen aan de Brielsedreef en Kettingdreef, op fietsafstand van het centrum van Prinsenbeek, ten westen van de A16. Zowel met de auto als vanaf het station Prinsenbeek bent u in een kwartiertje in het centrum van Breda, ideaal voor uw werk, een dagje shoppen of een avondje out in the town. Prinsenbeek is een gezellig West-Brabants dorp in het groene hart van de Baronie van Breda. Hier in het buitengebied ten noordwesten van Prinsenbeek brengt Ruimte voor Ruimte een bijzonder plan tot ontwikkeling: drie uiterst riante bouwkavels met een vorstelijke oppervlakte van gemiddeld circa 4.700 m². Op deze unieke plek kunt u al uw wensen verwezenlijken en het leven geheel leven zoals u dat wenst.

De drie exclusieve kavels die Ruimte voor Ruimte in Prinsenbeek aanbiedt, maken deel uit van het agrarische landschap ten noorden van Prinsenbeek. Dit prachtige landelijke buitengebied kenmerkt zich door een open karakter en traditionele bebouwing langs de wegen, met fraaie laanbomen.
Het gebied maakt onderdeel uit van de West-Brabantse Venen. Oorspronkelijk waren hier veel veenmoerassen, die in de loop van de eeuwen door de mens zijn afgegraven voor turf. Vanaf uw woning heeft u direct toegang tot uitgestrekte natuur, groen en rust. Dit gevoel van ruimte wordt versterkt door de royale perceelafmetingen van gemiddeld maar liefst circa 4.700 m². Hier kunt u al uw woonwensen verwezenlijken, genietend van de privacy van uw eigen landgoed en de woning van uw dromen.

Bouwkavels van Ruimte voor Ruimte zijn alom bekend vanwege hun ruimte en vrijheid. Dat geldt zeer zeker voor de drie bijzonder ruim bemeten bouwkavels aan de Brielsedreef en Kettingdreef in Prinsenbeek, met een gemiddelde oppervlakte van circa 4.700 m². In het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord, herziening Brielsedreef-Kettingdreef’ zijn diverse bouwregels opgenomen die sturen op een kwalitatief bebouwingsbeeld, zoals de bouwhoogte, situering van de gevelrooilijn en afstand tot naastgelegen percelen. Enkele van deze regels leest u hier:
- Er wordt een bouwvlak benoemd, waarbinnen het hoofdgebouw gerealiseerd dient te worden. Er mag één woning met bijgebouwen worden opgericht.
- De plaats en begrenzing van de bouwvlakken op de kavels is zodanig dat er tussen de woningen een onbebouwde ruimte aanwezig is. Dit zorgt voor een ruime en groene opzet, met een uitstraling die prima aansluit bij het karakter van de bestaande omgeving.
- Elke kavel wordt voorzien van maximaal één inrit.
- Op iedere kavel dienen ten minste twee parkeerplaatsen op eigen terrein te worden gerealiseerd. Een eventuele garage wordt daarbij niet meegerekend.
- De kaprichting van de woning ligt parallel aan de weg, met een afstand rooilijn van 8-12 meter tot aan de weg en een zijdelingse perceelsgrens van meer dan 10 meter. De architectuur kan variëren van traditioneel tot hedendaags, maar dient in elk geval aan te sluiten bij het landelijk karakter.
- De dakvorm mag alleen een zadeldak, schilddak of samengesteld dak zijn met keramische pannen in rode of antraciet of (in combinatie met) riet. Glanzende dakpannen zijn uitgesloten.
- Ten behoeve van de onderlinge samenhang tussen de woningen dient elk gebouw uitgevoerd te worden als één bouwlaag met kap met een maximale bouwhoogte van 9 meter. Hierbij geldt een maximale goothoogte van 4,5 meter. De inhoud van woning mag maximaal 1.000 m³ bedragen.
- In keuze voor materiaalgebruik heeft u een hoge mate van vrijheid voor diversiteit, met de voorkeur voor een palet dat refereert aan het landschappelijke karakter de plek.
- Bijgebouwen en aanbouwen mogen gezamenlijk niet meer bedragen dan 100 m2. De goothoogte is maximaal 3,5 meter en de bouwhoogte is maximaal 5,5 meter.
- Aan- en bijbouwen zijn ondergeschikt aan het hoofdvolume en staan haaks of parallel achter de voorgevelrooilijn. Materiaal en kleur zijn op het hoofdvolume afgestemd.

Kenmerken

Overdracht

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 595.000,- t/m € 595.000,-
  • Aantal bouwnummers0

Bouwvorm

  • ObjecttypeBouwgrond
  • WoonhuissoortVilla
  • WoonhuistypeVrijstaande woning

Indeling

  • Aantal kamers1
  • Verdiepingen1

Buitenruimte

  • TuintypenGeen tuin

Parkeergelegenheid

  • GarageGeen garage

Meer informatie ontvangen?

Klik hier!