Skip to content

Alphen – Fransebaan 2

Omschrijving

In een bosrijke buurt en verscholen op een fraai en zeer royaal privé bosperceel van ruim 5 hectare bieden wij u een “jong” en vrijstaand gebouw met twee andere opstallen aan. Het perceel met bebouwing is bestemd voor bos, waarbij extensief recreatief medegebruik is toegestaan. *

De “oude” bebouwing/ paardenstal is na een brand in 2005 opnieuw gebouwd en formeel bestemd als paardenstal, dus mag officieel niet als recreatiewoning gebruikt worden maar enkel als paardenstal. Overnachten c.q. bewoning is niet toegestaan.
Het bestemmingsplan en de gemeente geven geen ruimte voor gebruik van andere doeleinden als bos met paardenstal en opstallen, dus u dient hier vooraf duidelijk rekening mee te houden.

Dit unieke en schitterende bosperceel biedt u vanwege de grootte, diversiteit aan begroeiing, wandelpaden, paddenpoel en dergelijke, volop ruimte, rust en een heerlijk gevoel van vrijheid.

In alle rust en verscholen van de buitenwereld is op het perceel omstreeks 2005 een degelijk gebouw gerealiseerd. Dit gebouw is uit steen opgetrokken, voorzien van houten kozijnen met sfeervolle roedeverdeling en dubbele beglazing, sanitaire ruimtes en een eenvoudige keuken.
Daarnaast zijn er naast een opslagcontainer nog twee bijgebouwtjes aanwezig.

Het perceel ligt in het buitengebied van Alphen en op fietsafstand van de dorpskern. Evenzo diverse uitvalswegen richting onder andere Tilburg, Breda, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en de omliggende dorpen.

Bouwjaar: ca. 2005
Inhoud paardenstal: ca. 568m³
Perceeloppervlakte: 50.570m²
Aanvaarding: in onderling overleg

Fransebaan 2

Vanaf de Fransebaan is het object via een dubbele, afsluitbare poort te bereiken. Het perceel is gedeeltelijk afgerasterd. Een lange oprijlaan/pad geeft toegang tot het bosperceel.

Aan weerszijden van deze oprit ligt bos met prachtige volwassen bomen, waardoor u écht uw eigen bos binnenkomt. De oprijlaan brengt u naar een wat meer open plek in het bos waar ruimte is voor het parkeren van meerdere auto‘s.

Aangrenzend aan het vrijstaande gebouw/ paardenstal is een groot terras met een geweldig uitzicht op het bos en uw terrein.

Open veld/ wei met een container (voor opslag), een berging (voorheen paardenstal) met tegelvloer en een ruimte met tegelvloer, aparte toiletruimte en een doucheruimte.

Naast bospartijen met volwassen bomen en verschillende beplanting lopen meerdere paden over het perceel die u naar diverse verborgen plekjes leiden. Wat dieper op het perceel is daarnaast een diep liggende vijverpartij.

Vrijstaand gebouw/ paardenstal

Begane grond
Afgesloten ruimte met de eigen meterkast en een geiser (ten behoeve van de warm watervoorziening).
Entree, hal met tegelvloer die toegang geeft tot de woonkamer, de sanitaire ruimtes en trapopgang naar de verdieping.

Woonkamer circa 62m² (inclusief eenvoudige keuken) met tegelvloer, stucwerk wandafwerking, houtkachel, 2 x 2 openslaande deuren naar het terras.

Vanuit de hal zijn via een portaal diverse sanitaire ruimtes te bereiken, zoals een afgesloten urinoir, apart toilet en een douchruimte voorzien van een vaste wastafel, douche en een toilet.

Eerste verdieping
Via een vaste trap is een grote, open zolderruimte circa 53m² te bereiken.

Algemeen
- “Jong” en degelijk gebouwd, uit steen opgetrokken vrijstaand gebouw/ paardenstal met diverse voorzieningen en een aantal opstallen.
- Een eigen, prachtig en privé bosrijk perceel van meer dan 5 hectare.
- Op het perceel is een eigen aansluiting voor elektra en water aanwezig.
- Permanente bewoning en overnachten is nadrukkelijk niet toegestaan.
- Op diverse plaatsen is het gebouw voorzien van rolluiken.
- * Zoals omschreven in het bestemmingsplan “Buitengebied Alphen-Chaam.”
- Bij verkoop zullen er een aantal aanvullende clausules worden opgenomen, aangezien de verkoper het geheel zelf niet heeft gebruikt. Toelichting hierop geschiedt via de makelaar.
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen.
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopovereenkomst ondertekenen. Partijen kunnen derhalve noch aan een mondelinge overeenkomst, noch aan een schriftelijke bevestiging daarvan, rechten ontlenen.
- Deze brochure bestaat uit vrijblijvende informatie en is met de grootste zorg samengesteld, echter aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Indelingstekeningen en maatvoeringen zijn slechts indicatief, kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling.

Kenmerken

  • StatusBeschikbaar
  • Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
  • Soort objectWoonhuis
  • Soort woningLandgoed
  • Type woningVrijstaande woning
  • Bouwjaar2005
  • Bouwjaar toelichtingVermoedelijk omstreeks 2005
  • BouwvormBestaande bouw
  • LiggingenBeschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen

Interesse in Fransebaan 2?

Laat hieronder uw gegevens achter en onze makelaar zal contact met u opnemen. Wilt u niet wachten? Neem dan telefonisch contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Paul Hulskes

Makelaar RM