Skip to content

Vrijstaande woningen

Omschrijving

VAN BESOUW FASE 4 - BINNENKORT IN VERKOOP

Op een prachtige locatie, tussen het centrum van Goirle (met alle voorzieningen op loopafstand) en het prachtige beekdal in, werkt Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van de Van Besouw-locatie. Op de plek van de voormalige tapijtfabriek komt een wijk die zich kenmerkt door enerzijds een industrieel karakter en anderzijds door de beleving van het weldadige groen van de Oude en Nieuwe Leij die door de aangrenzende groene natuurparel lopen.

Een mix van een tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld door een meer dorpse vormgeving. Waarbij niet alleen de woningen en appartementen kwalitatief hoogwaardig worden uitgevoerd, maar ook de inrichting van de openbare ruimte van bijzonder hoge kwaliteit is. De gebouwen, straten en pleinen zijn ontworpen als geheel, met verwijzingen naar de vroegere functie en behoud van de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk. Ook de gevel van het voormalig hoofdkantoor van Van Besouw blijft bewaard en de voormalige portiersloge.

Kenmerkend voor het plan Van Besouw Goirle is de brede verscheidenheid aan woningtypes. Voor ieder wat wils, voor jong en ouder. Tweekappers, rijwoningen, getransformeerde woningen met bijzondere indelingen, gelijkvloers wonen met slapen op de begane grond, platte daken of juist met kap. Een bijzondere en diverse mix aan woningen die de twee architectenbureaus Mulleners+Mulleners en Bedaux de Brouwer zorgvuldig hebben ontworpen. Door bestaande kwaliteiten met nieuw te combineren ontstaat een nieuwe wijk met oude ziel. Het plangebied van ongeveer 6 hectare ruimte biedt ruimte aan circa 190 woningen en appartementen.

Na een succesvolle verkoop van Fase 1 en Fase 2, zijn thans de laatste 2 hoekwoningen van Fase 3 in verkoop en zal de verkoop van Fase 4 binnenkort van start gaan. Fase 4 is tevens het sluitstuk van Van Besouw Goirle en bestaat uit 19 woningen, waarvan 8 LOOF-woningen (levensloopbestendig), 8 ruime tweekappers en 3 vrijstaande woningen.

Schrijf je via de projectwebsite in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle informatie over Van Besouw Fase 4!

Kenmerken

  • StatusBeschikbaar
  • Aantal bouwnummers0
  • ObjecttypeWoonhuis
  • WoonhuissoortEengezinswoning
  • WoonhuistypeVrijstaande woning

Interesse in Vrijstaande woningen

"*" geeft vereiste velden aan

Vestiging Tilburg

Bredaseweg 368

5037 LG Tilburg

(013) 5 952 952