Skip to content

Tilburg – Willemskwartier – 31 Appartementen

Willemskwartier - 31 Appartementen

5026 CA Tilburg

Omschrijving

In het Willemskwartier voelt iedereen zich thuis

In welk appartement je straks ook woont: je hebt altijd nadrukkelijk connectie met buiten, met de Tilburgse stadsnatuur. En overal waar je uit het raam kijkt is het mooi. De perfecte plek om te beginnen aan de toekomst, waarmee je tegelijk een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de geschiedenis van de Koning Willem II kazerne.

Ligging:

Gebouw West en Oost
Verdeeld over twee gebouwen (Gebouw West en Oost) met ieder vier woonlagen komen 31 energiezuinige appartementen met verschillende indelingen:

* 2 | 2-kamerappartementen (70 - 73 m²)
* 19 | 3-kamerappartementen (121 m²)
* 10 | 4-kamerappartementen (116 tot 121 m²)

Onder de gebouwen is een stallingsgarage met parkeerplaatsen en bergingen.

Natuurinclusief wonen in Willemskwartier

Het Willemskwartier is ontworpen als een natuurinclusieve woonwijk. Een plek waar de bestaande kazernegebouwen, de nieuwe woningen en natuur samen zorgen voor een fijn thuis voor mens én dier. Door natuurinclusief te ontwikkelen is het mogelijk een gezonde en aantrekkelijke wijk te creëren die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving is. Investeren in groene kwaliteit levert veel meer op dan alleen maar een mooie omgeving. Een natuurinclusieve omgeving stimuleert bewoners en bezoekers bijvoorbeeld om te spelen en te bewegen. Bovendien draagt natuurinclusiviteit bij aan een aangenaam woon- en leefklimaat.

Vergroten biodiversiteit
De herontwikkeling van het kazerneterrein biedt veel kansen om de biodiversiteit te vergroten. Door relatief simpele en betaalbare ingrepen toe te passen, kunnen dieren en planten hun plek vinden in de gebouwde omgeving. Denk aan verblijfplaatsen voor vogels of vleermuizen, groene daken of veel en meer diverse inheemse beplanting in de omgeving. De basisprincipes zijn eenvoudig: dieren zoeken een plek om te broeden en slapen, ze hebben behoefte aan beschutting, ze moeten voedsel kunnen vinden en het is belangrijk dat er water beschikbaar is. Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomer, buffert water, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals de huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Juist dankzij al deze bewoners komt het Willemskwartier écht tot leven.

Waar zie je natuurinclusieve maatregelen in Willemskwartier terug?
Een deel van de nieuwe woningen in Willemskwartier krijgt een insectenhuis. Daar merk je zelf niks van maar het helpt wel de biodiversiteit in stand te houden. En een speciaal toegepast metselverband in de woningen biedt plaats aan allerlei vogelsoorten. De vleermuis, gierzwaluw en zwarte roodstaart hebben zo verspreid over het Willemskwartier allerlei nestruimtes. Voor verkoeling in de zomer komen er in de noord-zuid lopende straten zogenaamde wadi’s. Dat zijn groene greppels die bij regenbuien het water bufferen, zuiveren en laat infiltreren in de ondergrond. Ook is er gepuzzeld met de nieuwe bebouwing om zoveel mogelijk bomen van soms wel 80 jaar oud te kunnen behouden.

Landschapsontwerp
David Kloet van Karres en Brands is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp voor de nieuwe woonwijk. Hij nam de uitdaging aan om van een voormalig gevangenisterrein een wijk te maken waar het gelukkig wonen is. David vat de visie als volgt samen: ‘In het Willemkwartier woon je niet alleen prettig samen met je buren, maar ga je ook een verbinding aan met een ander leven.’ In een speciaal Magazine over de ontwikkeling en verkoop van Willemkwartier, vertelt David meer over het ecosysteem in Willemskwartier.

Kenmerken

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 350.000,- t/m € 610.000,-
  • Inhoud275-335 m2
  • Woonoppervlakte70-120 m2
  • Perceeloppervlakte415-430 m2

Bouwtypes

2 van de 3 vrij

Willemskwartier - 31 Appartementen - 4-kamerappartementen

Interesse in Willemskwartier - 31 Appartementen

Laat hieronder uw gegevens achter en onze makelaar zal contact met u opnemen. Wilt u niet wachten? Neem dan telefonisch contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Vestiging Tilburg

Bredaseweg 368

5037 LG Tilburg

(013) 5 952 952