Skip to content

Goirle – Zuidrand Goirle, Van Besouw – fase 3

5051 PS Goirle

Zuidrand Goirle, Van Besouw - fase 3

€ 440.000,- t/m € 595.000,- Kosten berekenen?

****DE BOUW VAN DE RIJ EN HOEKWONINGEN AAN DE KERKSTRAAT IS GESTART****

LAATSTE FASE IN VERKOOP
Deze laatste fase bestaat uit 19 woningen, te weten hoekwoningen en tussenwoningen.

Aan de Kerkstraat verrijzen 19 Lintwoningen welke het dorpsachtige karakter van de Kerkstraat zullen versterken. De bijzondere, reeds zichtbare, architectuur uit de eerste fase wordt bij deze Lintwoningen doorgezet. Van de in totaal 19 Lintwoningen ...

****DE BOUW VAN DE RIJ EN HOEKWONINGEN AAN DE KERKSTRAAT IS GESTART****

LAATSTE FASE IN VERKOOP
Deze laatste fase bestaat uit 19 woningen, te weten hoekwoningen en tussenwoningen.

Aan de Kerkstraat verrijzen 19 Lintwoningen welke het dorpsachtige karakter van de Kerkstraat zullen versterken. De bijzondere, reeds zichtbare, architectuur uit de eerste fase wordt bij deze Lintwoningen doorgezet. Van de in totaal 19 Lintwoningen zijn er 10 bedoeld voor de koop en 9 voor de sociale huur.

Na de succesvolle verkoop van fase 1 en 2 ronden we met de 3e en tevens laatste fase van deze ontwikkeling dit prachtige project af.

Op een prachtige locatie, tussen het centrum van Goirle (met alle voorzieningen op loopafstand) en het prachtige beekdal in, werkt Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van de Van Besouw-locatie. Op de plek van de voormalige tapijtfabriek wordt een wijk gerealiseerd die zich kenmerkt door enerzijds een industrieel karakter en anderzijds door de beleving van het weldadige groen van de Oude en Nieuwe Leij die door de aangrenzende groene natuurparel lopen.

Een mix van een tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld door een meer dorpse vormgeving. Waarbij niet alleen de woningen en appartementen kwalitatief hoogwaardig worden uitgevoerd, maar ook de inrichting van de openbare ruimte van bijzonder hoge kwaliteit is. De gebouwen, straten en pleinen zijn ontworpen als geheel, met verwijzingen naar de vroegere functie en behoud van de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk. Ook de gevel van het voormalig hoofdkantoor van Van Besouw is bewaard gebleven en de voormalige portiersloge.

Kenmerkend voor het plan Van Besouw Goirle is de brede verscheidenheid aan woningtypes. Voor ieder wat wils, voor jong en ouder. Tweekappers, rijwoningen, getransformeerde woningen met bijzondere indelingen, gelijkvloers wonen met slapen op de begane grond, platte daken of juist met kap. Een bijzondere en diverse mix aan woningen die de twee architectenbureaus Mulleners+Mulleners en Bedaux de Brouwer zorgvuldig hebben ontworpen. Door bestaande kwaliteiten met nieuw te combineren ontstaat een nieuwe wijk met oude ziel. Het plangebied van ongeveer 6 hectare biedt ruimte aan circa 190 woningen en appartementen.

Kenmerken

Overdracht

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 440.000,- t/m € 595.000,-

Bouw

  • Start bouwMay 2023

Oppervlaktes en inhoud

  • Inhoud423-538 m2
  • Woonoppervlakte86-137 m2
  • Perceeloppervlakte91-152 m2

Bouwtypes

9 van de 10 vrij

Tussenwoning

Lintwoning

€ 440.000,- t/m € 595.000,-

Meer informatie ontvangen?

Klik hier!