Skip to content

BLOG

Uw succeskansen vergroten?
Schakel een NVM-makelaar in!

Dat de woningmarkt zich momenteel nog steeds in de lift bevindt, blijkt wel uit de kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ondanks de coronacrisis zijn in de eerste drie maanden van dit jaar maar liefst 66.627 bestaande koopwoningen verkocht. Dat is 29,2 procent meer dan vorig jaar het geval was. Maar dat is nog niet alles. Deze koopwoningen waren gemiddeld ook nog eens 10,3 procent duurder dan afgelopen jaar. De grootste prijsstijging in ruim 19 (!) jaar tijd.

Het komt er dus op neer dat het steeds lastiger is om een passende woning te kopen. Het aanbod is beperkt, terwijl de vraag blijft toenemen. Door al deze ontwikkelingen is de toegevoegde waarde van een NVM-makelaar van Van de Water Makelaars groter dan ooit. Waarom? Wij leggen dat in deze blog graag aan u uit door te vertellen wat wij als aankoopmakelaar allemaal voor u kunnen betekenen.

Het kennismakingsgesprek
Tijdens het kennismakingsgesprek met één van onze aankoopmakelaars leggen wij uw belangrijkste woonwensen vast. Denk hierbij aan het type woning, de locatie, de prijs, etc. Naar aanleiding van dit gesprek kan er een afspraak gepland worden met een van de hypotheekadviseurs van Van de Water. Deze adviseur gaat kijken naar uw mogelijkheden op financieel gebied. Zodra uw situatie, wensen en financiële mogelijkheden duidelijk zijn, zullen wij u per mail op de hoogte houden van het meest actuele en complete woningaanbod binnen uw criteria.

De bezichtiging
Heeft u een woning gezien die u graag wilt gaan bezichtigen? De aankoopmakelaar gaat met u mee! Tijdens uw bezichtiging bekijkt u of de woning aansluit bij uw wensen en of u het juiste gevoel bij de woning heeft. Onze aankoopmakelaar adviseert u over de waarde (nu en na een eventuele verbouwing), de bouwkundige aspecten, de buurt en de juridische aspecten. Uiteraard krijgt u een advies over hoe hoog het bod zou moeten zijn om een reële kans te maken indien er meerdere kapers op de kust zijn.

De bieding en/of onderhandeling
Wanneer u over wilt gaan tot een bieding, zal onze aankoopmakelaar deze in samenspraak met u formuleren. Natuurlijk is de prijs heel belangrijk, maar er komt meer bij kijken waar u rekening mee dient te houden. De eventuele voorwaarden, zoals een mogelijk financieringsvoorbehoud, een bouwkundige keuring, afspraken over roerende zaken en juridische aspecten of andere bijzonderheden. En dan is er de opleverdatum, waarbij moet worden gekeken naar de wensen van de verkoper maar evengoed naar uw eigen wensen en mogelijkheden.

Ondertekening van de koopovereenkomst
Zodra er een akkoord met de verkopende partij is bereikt, zal de aankoopmakelaar de overeenkomst die de verkopende makelaar heeft opgesteld volledig controleren. Er zal gekeken worden of hetgeen mondeling is afgesproken, ook daadwerkelijk in de koopovereenkomst staat omschreven. Zodra alle partijen akkoord zijn met de koopovereenkomst, zal onze aankoopmakelaar een tekenafspraak met u inplannen. Tijdens deze afspraak nemen we de koopovereenkomst volledig met u door, waarna u uw handtekening kunt zetten. Na ondertekening van de koopovereenkomst wordt dit document naar de notaris gestuurd.

Levering en eindinspectie
De door u gekozen notaris stelt aan de hand van de koopovereenkomst een leveringsakte op. Ook deze zullen wij nog een keer voor u controleren om fouten te voorkomen. Kort voor de overdracht plannen we met u de laatste inspectie. Tijdens deze afspraak wordt gekeken of de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken en nemen we de meterstanden op.

Mocht er alsnog iets niet in orde zijn, dan maakt de aankoopmakelaar in overleg met u afspraken met de verkopende partij om ervoor te zorgen dat de woning alsnog naar tevredenheid kan worden opgeleverd.

Vergroot uw succes
Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Of bent u op zoek naar erkende, onafhankelijke specialisten om u bij te staan in uw zoektocht naar de perfecte woning? Vergroot dan uw kans op succes en kies voor een NVM-aankoopmakelaar van Van de Water! Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen. Wij ontzorgen u graag, tijdens het gehele proces.

Meer informatie?
Neem contact met ons op!