Skip to content

BLOG

Uw huis verkopen: haal er meer uit met deze tips!

Het einde van het jaar is in zicht. Als we terugkijken naar het afgelopen jaar, kunnen we alleen maar stellen dat de krapte op de woningmarkt heeft doorgezet. Sterker nog: de verwachting is dat dit in 2022 niet anders zal zijn. Als verkoper van een woning zou u dus verwachten dat u rustig achterover kunt leunen. Maar is dat wel echt zo?

Dit is namelijk hét moment om de beste prijs voor uw huis te krijgen. En daar heeft u wel degelijk invloed op. In veel gevallen zijn er namelijk tientallen huizenzoekers geïnteresseerd in een woning. En toch kunnen onze makelaars die woning namens de verkoper maar aan één kandidaat verkopen. Daarom geeft het team van Van de Water Makelaars in deze laatste blog van 2021 bruikbare tips en adviezen.

De beste prijs
Natuurlijk is de beste prijs voor de verkoper één van de belangrijkste speerpunten bij de verkoop van een woning. Zo niet, de belangrijkste! Daarbij is het volgens ons team juist nu van belang om een goede verkoopstrategie te bepalen en daar ook aan vast te houden. Alleen op die manier krijgt u de beste prijs voor uw woning. Fijn natuurlijk, want als verkoper heeft u vaak zelf óók een huis gekocht en is extra geld altijd welkom. Maar de uiteindelijke opbrengst is niet alles. De weg er naartoe is ook van groot belang.

Rust en vertrouwen
Je verkoopt in je leven slechts een paar keer een huis. Voor ons is dat dagelijks werk, maar wij snappen zeker dat dat spannend is. Daarom is voor ons vertrouwen heel belangrijk, daar bouwen we ons makelaarswerk omheen. Bij ons zie je van begin tot eind één gezicht, één vast contactpersoon die kennis komt maken, de bezichtigingen regelt en de uiteindelijke overdracht doet. Dat geeft rust en overzicht. Voor beide partijen.

Tips voor de verkoper
Denkt u erover na om uw woning te verkopen? Let dan even op, want wij hebben nog wat tips die uw verkoopwaarde een boost kunnen geven. Alles wat u in een paar zaterdagen aan het huis kunt opknappen, dat helpt enorm. Het lijken kleine dingen, maar een likje verf of die plinten die al jaren los liggen kunnen een groot verschil teweegbrengen. Het gaat voor een kopende partij namelijk om een gevoel. Afwerking en degelijkheid zijn hierbij belangrijke facetten. Een laatste advies: zet deurklinken goed vast. Die klusjes kosten wat tijd, maar geven een veel beter gevoel bij een huis. En dat telt!

Contact
Bent u zich nog aan het oriënteren en bent u benieuwd naar de waarde van uw huidige woning? Of staat het al op uw planning om op de korte termijn uw woning te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe woning? En heeft u hierbij vragen over uw lopende hypotheek of het oversluiten ervan? Onze NVM makelaars en erkende financieel adviseurs helpen u graag verder.

Meer informatie?
Neem contact met ons op!