Skip to content

Goirle – Accu-Pompengebouw van Besouw

Accu-Pompengebouw van Besouw

5051 LA Goirle

Omschrijving

PLANNING
De uitvoering van de transformatie van het Accu- & Pompengebouw is in volle gang en is naar verwachting begin 2024 klaar.

Wat een bijzondere nieuwe wijk is/wordt Van Besouw in Goirle. Met het dorpscentrum, (dag)winkels, restaurants, basisscholen en het cultureel centrum op steenworp afstand en de overweldigende natuur als permanent uitzicht. Heerlijk om even het groen in te duiken voor bijvoorbeeld een ontspannende wandeling of fietstocht.

Het plan doet recht aan de historie van de plek; het is een synergie tussen verleden en toekomst. Waardevolle elementen uit het verleden - de markante schoorsteen, de beeldbepalende, langgerekte gevel van het voormalige hoofdkantoor aan de Kerkstraat en de portiersloge bij de entree van de wijk - zijn behouden gebleven. Ook bij de inrichting van de openbare ruimte zijn er verwijzingen naar het vroegere gebruik.

Het Accu- & Pompengebouw in het plan Van Besouw
Centraal in het plan vindt de herbouw van het Accu- & Pompengebouw plaats. Op de oorspronkelijke plek en de originele fundamenten, volledig in de stijl van weleer. Een Kroonjuweel met karakter met de nieuwbouwkwaliteiten van nú! Dat wil zeggen een goed geïsoleerd gebouw met hoogwaardige en duurzame installaties en alle comfort van dien.

Met de nieuwbouw in originele stijl krijgt het gebouw een compleet nieuwe bestemming. Door het inpassen van een extra verdiepingsvloer is er op de begane grond ruimte ontstaan voor twee LOFT-appartementen. Op het niveau van de oorspronkelijke verdiepingsvloer (heden de tweede verdieping) is over het volledige oppervlak een ruim penthouse gesitueerd.

** LOFT APPARTEMENTEN **
De woonkamers hebben door een split level boven dit gedeelte een extra hoog plafond. De grote raampartijen in de gevels zorgen voor extra veel daglicht en de videpartij in de royale keuken/eetkamer geeft lucht aan de totale ruimte. Elke LOFT-appartement heeft een privé-tuin.
Via de inwendige trap bereiken bewoners de eerste verdieping van het LOFT-appartement bereikt. Op dit niveau zijn twee ruime slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. De overloop kijkt uit op de vide en de grote karakteristieke raampartij in de gevel.

Kenmerken:
- Gebruiksoppervlakte: ca. 119 m²
- Privé-buitenruimte: ca. 54 m²
- Zuidoost oriëntatie
- Buitenberging ca. 7,5 m²
- Twee ruime slaapkamers
- Vide met hoge raampartijen
- Overloop met zicht over vide
- Luxe badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en 2e toilet
- Verwarming en koeling via bodemwarmtepomp

** PENTHOUSE **
Op het niveau van de originele verdiepingsvloer van het Accu- & Pompengebouw is over het volledige gebouwoppervlak een riant penthouse gerealiseerd.

Kenmerken:
- Gebruiksoppervlakte: ca. 142 m²
- Twee riante balkons op zuidoost en zuidwest
- Uitzicht op Fabrieksplein
- Extra hoog plafond ca. 3,50 m
- Twee ruime slaapkamers
- Werkkamer
- Luxe en-suite badkamer met ligbad én inloopdouche, dubbele wastafel en 2e toilet
- Gastenbadkamer met inloopdouche
- Eigen liftinstallatie
- Buitenberging ca. 10 m²
- Twee privé-parkeerplaatsen
- Verwarming en koeling via bodemwarmtepomp

Kenmerken

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 619.000,- t/m € 895.000,-
  • Start bouwjuni 2023
  • Oplevering vanaf15 maart 2024
  • Inhoud580-700 m2
  • Woonoppervlakte119-142 m2

Bouwtypes

2 van de 2 vrij

Loft-appartementen

1 van de 1 vrij

Penthouse

Interesse in Accu-Pompengebouw van Besouw

Laat hieronder uw gegevens achter en onze makelaar zal contact met u opnemen. Wilt u niet wachten? Neem dan telefonisch contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Vestiging Tilburg

Bredaseweg 368

5037 LG Tilburg

(013) 5 952 952