Skip to content

Tilburg – Bouwnummer 91

Verkocht

Bouwnummer 91

5012 TG Tilburg

Omschrijving

Buitengoed Nieuwe Warande Deelplan III, kavels Ruimte voor Ruimte.

Een zeer royaal kavel met zoveel meer mogelijkheden. Deze uitzonderlijk riante kavel biedt u volop gelegenheid voor het realiseren van de villa en de tuin van uw dromen.

In een intiem gedeelte van Deelplan III ligt deze ruime kavel (1.870m²). Deze kavel bied u een ongekende vrijheid om niet alleen het huis van uw droom te realiseren maar ook uw eigen parkachtige omgeving. Creëer een tuin om in te verdwalen, geniet avonden lang van de rust en stilte om u heen bij een knapperig haardvuur in uw riante loungehoek of trek dagelijks een baantje in uw eigen zwembad. En wilt u echt landelijk wonen, er is alle ruimte voor uw eigen moestuin. Hier leeft u het leven zoals u dat wilt.

U bepaalt in belangrijke mate het beeld van Buitengoed Nieuwe Warande. Zelfs in de welstandsplichtige delen van het plan krijgt u op architectonisch vlak veel vrijheid. Kijkend naar het landelijke, agrarische karakter van het gebied is landelijke architectuur in de trant van Brabantse langgevelboerderijen een logische keuze. Maar ook andere architectuurvormen zijn mogelijk. Denk aan groene, in het landschap geïntegreerde architectuur, de bouw van duurzame milieuwoningen en zelfs villa’s met een meer moderne verschijningsvorm.

Een zandpad met aan weerszijden oude eiken. Hier en daar een solitaire boom in het open veld. Karakteristieke boerenerven nabij oude landbouwgronden. Overal waar u kijken kunt: groen. Overal waar u luistert: rust. Midden in dit landelijke gebied tussen Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout komt Buitengoed Nieuwe Warande tot groei. Een exclusieve woonomgeving waarin ruimte, vrijheid en hoogwaardigheid de boventoon voeren. Geef hier uw persoonlijke signatuur aan wonen, op één van de ruim bemeten villakavels.

Exclusief. Landelijk. Ruim opgezet. En groen.
Buitengoed Nieuwe Warande draagt al deze elementen in zich. In de luwte van Tilburg en ten westen van Berkel-Enschot wordt deze woonwijk gesitueerd die zijn gelijke niet kent. Waar nu nog weilanden en oude akkercomplexen het beeld bepalen, geeft Ruimte voor Ruimte ca. 165 kavels uit voor exclusieve villabebouwing. Uniek in dit plan zijn de hobbyweides tussen de percelen, die samen met de zijwegen en zandpaden zorgen voor een ongedwongen, samenhangend geheel. Buitengoed Nieuwe Warande gaat zo op een prachtige manier op in het omringende landschap.

Wonen op historische grond
Met een warande werd in vroegere tijden een jachtterrein aangeduid waar wild een bepaalde bescherming genoot. In Nederland kreeg de naam 'warande' gaandeweg steeds meer de betekenis van een park of lustoord. De 'Nieuwe Warande' werd in 1757 door de graaf Van Hogendorp-Van Hofwegen aangelegd op een stuk gemeenschappelijke woeste grond in de Rauwbraken. Een bosgebied, bestaande uit loof- en naaldhout afgewisseld met natte heidevelden en vennen. Dit bos bestaat nu nog voor een klein deel ten noorden van Loven. Met de ontwikkeling van Buitengoed Nieuwe Warande wordt deze historische plek nieuw leven ingeblazen op een manier die recht doet aan de omgeving.

Kenmerken

  • StatusVerkocht
  • Soort objectWoonhuis
  • Soort woningVilla
  • Type woningVrijstaande woning
  • BouwvormNiet van toepassing

Interesse in Bouwnummer

"*" geeft vereiste velden aan

Vestiging Tilburg

Bredaseweg 368

5037 LG Tilburg

(013) 5 952 952