Skip to content

BLOG

De rol van de aankoopmakelaar

Je hebt een leuke woning of appartement gezien op Funda en belt de verkopende makelaar voor een bezichtiging. “Helaas”, krijg je te horen, “de woning is onder bod” of “de woning is al verkocht”. Het is al geruime tijd lastig om een woning te vinden en te kopen in de geliefde regio Tilburg, Breda en Oosterhout. Maar welke manieren zijn er dan, zodat je de volgende keer wél de woning kunt aankopen?

Een aankoopmakelaar kan helpen en behartigt bovendien alleen de belangen als koper. Door een groot netwerk van contacten in de woningmarkt weet Van de Water Makelaars vaak al eerder dat een woning te koop staat nog voordat deze op Funda verschijnt. Informatie die je als woningzoekende niet altijd hebt.

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK!
In een woningmarkt met veel vraag en weinig aanbod kan snel handelen het verschil maken. De Van de Water Groep kent verschillende betrokken partijen en zet daarbij alle middelen in om een geïnteresseerde zo goed mogelijk voor te bereiden op een aankoop. Daarmee kan snel de gewenste droomwoning worden gevonden.

EXTRA MIDDELEN EN DIENSTEN
Van de Water Groep biedt als dienst ook een hypotheekgesprek. Onze hypotheekadviseurs werken met verschillende grote en kleine geldverstrekkers (o.a. Rabobank, ING, ABN-Amro, Nationale Nederlanden, Argenta, Aegon, Obvion etc.) en bekijken de opties, toegespitst op de situatie van de koper! Daarmee weet de koper precies in welke prijscategorie gezocht kan worden maar ook hoe hoog maandlasten zullen gaan worden. Ondertussen heeft er misschien al een gesprek met de makelaar plaatsgevonden over de verkoop van de eigen woning en de verwachte opbrengst.

WAT DOET EEN AANKOOPMAKELAAR NOG MEER?
De aankoopmakelaar kan natuurlijk nog meer betekenen zoals het advies over een geschikt bod. Een bod bestaat behalve uit een koopsom ook uit ontbindende voorwaarden en een opleveringstermijn. Zo kan een hoge koopsom aantrekkelijk lijken, maar misschien wil de verkoper juist een snelle oplevering.

De aankoopmakelaar beoordeelt ook of het noodzakelijk is om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren, controleert de koopovereenkomst en controleert de leveringsakte van de notaris. Wij gaan ook mee naar de laatste inspectie voorafgaand aan de overdracht.

KORTOM, BIJ ONS KRIJG JE ALTIJD FULL SERVICE.
Zijn er plannen voor het aankopen van die droomwoning, doe dit dan samen met een betrouwbare aankoopmakelaar. Meer weten? Vraag een persoonlijk gesprek aan met een van onze aankoopmakelaars via onze contactpagina’s

Meer informatie?
Neem contact met ons op!