Skip to content

BLOG

De starterslening: wat houdt het in?

Dat het kopen van een eerste woning in de huidige woningmarkt geen eenvoudige aangelegenheid is, is een understatement. De vraag is groot, terwijl het aanbod hier niet aan kan voldoen. Desalniettemin probeert men starters op de woningmarkt een duwtje in de spreekwoordelijke rug te geven, om hen zo ook reële kansen te bieden een woning aan te kunnen schaffen. De gemeentes Breda, Oosterhout en Tilburg doen dit in de vorm van de SVn starterslening. Maar wat houdt dit precies in? 

De gemeente Tilburg heeft onlangs de herintroductie van de starterslening aangekondigd. Op 22 juni heeft de gemeenteraad besloten dat het voor starters vanaf 1 juli weer mogelijk is om gebruik te maken van deze lening. Ook in de gemeentes Breda en Oosterhout behoort een starterslening tot de mogelijkheden.

Overbrugging aankoopkosten
De starterslening is in het leven geroepen om het verschil tussen de koopprijs van een woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper(s) te overbruggen. Op deze manier krijgen starters een betere kans op de woningmarkt om ook daadwerkelijk tot een aankoop over te kunnen gaan.

De voorwaarden
Het betreft in dit geval drie verschillende gemeentes en in iedere gemeente gelden net even wat andere voorwaarden. Zo mag in de gemeente Tilburg een woning maximaal €250.000 waard zijn, met een maximale starterslening van 20% van de verwervingskosten met een maximum van €30.000. In de gemeente Breda zijn deze cijfers weer net even anders: de koopprijs van een woning mag maximaal €225.000 zijn, met een maximale starterslening van €25.000. Voor de gemeente Oosterhout geldt een maximale koopprijs van €250.000 met een maximale lening van €25.000. En dan is er nog de kanttekening dat er voor dorpen, nul-op-de-meter (NOM-keur) nieuwbouwwoningen en energieneutrale nieuwbouwwoningen andere voorwaarden kunnen gelden per gemeente.

Meer informatie
Wenst u gebruik te maken van de starterslening of wilt u weten of u voor de starterslening in aanmerking komt? Neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvende afspraak. Dan nemen we alle informatie, alle voorwaarden en de werkwijze per gemeente met u door. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook de websites van de gemeentes of het SVn raadplegen.  

Breda
https://www.breda.nl/starterslening

Oosterhout
https://oosterhout.nl/inwoners/wonen-leven/starterslening/

Tilburg
https://www.tilburg.nl/inwoners/subsidies/starterslening/

SVn
https://www.svn.nl/starterslening

Meer informatie?
Neem dan contact op voor een afspraak!