Skip to content

Oosterhout – Koopvaardijweg 2

Koopvaardijweg 2

Oosterhout

Omschrijving

KOOPVAARDIJWEG 2 TE OOSTERHOUT

Algemeen:
Van de Water Bedrijfsmakelaars heeft de exclusieve opdracht gekregen voor de verkoop van het bedrijfspand gelegen aan de Koopvaardijweg 2 te Oosterhout, beter bekend als Expodium CAT3. Het bedrijfspand wordt verhuurd aan diverse ondernemingen en vormt daardoor een interessante beleggingspropositie. Daarnaast schikt de locatie tevens als een herontwikkelingslocatie gezien de gunstige ligging op het bedrijventerrein ''Weststad’’ en de grootte van het kadastraal perceel.

Het mag voor zich spreken dat deze aanmelding niet meer is dan een uitnodiging om nader met ons in gesprek te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie.

Object:
Het bedrijfspand bestaat uit een bedrijfshal met een vrije hoogte van ca. 5 meter. In een deel van de bedrijfsruimte zijn door de eigenaar 17 zogeheten modulaire ‘kantoorboxen’ geplaatst die eenvoudig te demonteren en te verkopen zijn. De kantoorruimte van het object is onderverdeeld in 15 kantoorunits.

Ligging en bestemming:
Het vrijstaand bedrijfspand is gelegen op het bedrijventerrein ‘Weststad’ op de hoek van de Koopvaardijweg en de Industrieweg.

Conform het vigerend bestemmingsplan ‘’Bedrijventerreinen Oosterhout 2022’’ vastgesteld door de gemeente Oosterhout valt het object onder de bestemming ‘’bedrijf’’. De voor ‘’bedrijf’’ aangewezen gronden zijn bestemd voor bedrijven in de milieucategorieën 3.1, 3.2, 4.1, 4.2, 5.1 en 5.2. Voor meer informatie over de bestemming verwijzen wij u naar https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/.

Bedrijfsruimte:
De bedrijfsruimte omvat in totaal ca. 3.562 m², waarvan ca 813 m² ingericht is met de modulaire kantoorboxen. Tevens is er ca. 443 m² expeditieruimte aanwezig. De kantoorboxen zijn gedeeltelijk verhuurd aan 6 ondernemers. De bedrijfsruimte is verhuurd aan 7 ondernemers.

Kantoorruimte:
De kantoorruimte van het object omvat in totaal ca. 862 m² en is verhuurd aan 9 ondernemers.

Huuropbrengst:
De totale huuropbrengst per 1 oktober 2023 bedraagt ca. € 235.474,-- per jaar, exclusief BTW.

Huursituatie:
In het pand aan de Koopvaardijweg 2 is momenteel circa 46% van de ruimten verhuurd voor een huurprijs van € 235.474,-- per jaar, exclusief BTW en servicekosten. Het pand kent 1.876 m² leegstand, waarvan circa 1.735 m² bedrijfsruimte, circa 25 m² kantoor en circa 116 m² storeboxen. Dit leegstaande gedeelte vertegenwoordigd een potentiële huuropbrengst van € 107.410,-- per jaar, exclusief BTW en servicekosten. Bij een volledige verhuur wordt een jaarlijkse huuropbrengst van € 342.885,-- per jaar, exclusief BTW en servicekosten verwacht, resulterend in een BAR van 8,57% kosten koper.

Oppervlakte:
Het object omvat ca. 4.867 m², als volgt onderverdeeld.

Kantoorruimte ca. 862 m²
Bedrijfsruimte ca. 2.749 m²
Bedrijfsruimte in gebruik als kantoor ca. 813 m²
Expeditieruimte ca. 443 m²

Parkeren:
Het pand beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Koopprijs:
De koopprijs bedraagt € 4.000.000,-- k.k. te vermeerderen met BTW.

Opleveringsdatum:
In onderling overleg.

Contract:
Standaard NVM-koopovereenkomst.

Voorzieningen:
Het object beschikt onder andere over de navolgende voorzieningen:
- pantry;
- toiletten;
- airco (aanwezig in de kantoorruimtes);
- vrije hoogte bedrijfshal ca. 5 m;
- 4 loadingdocks, waarvan 2 inpandig;
- cv installatie en radiatoren in het kantoor;
- 400 ampere;
- traforuimte.

Zekerheidsstelling:
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom.

Kadaster:
Gemeente: Oosterhout
Sectie: B
Nummer: 1644
Grootte: 8.235 m²

Nadere informatie:
Nadere informatie inzake de propositie is op aanvraag inzichtelijk.

Voorbehoud:
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.

BTW:
Indien koper niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verkoop. Alsdan wordt de overeengekomen kale koopprijs exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verkoper ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend bestemd voor geadresseerde. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 4.000.000,- k.k.
  • BouwvormBestaande bouw

Interesse in Koopvaardijweg 2

Laat hieronder uw gegevens achter en onze makelaar zal contact met u opnemen. Wilt u niet wachten? Neem dan telefonisch contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Vestiging Oosterhout

Keiweg 24

4901 JA Oosterhout

(0162) 447 447