Skip to content

Udenhout – Den Bogerd | bouwkavel 9 ong

5071 NA Udenhout

Den Bogerd | bouwkavel 9 ong

BOUWKAVEL 9

Wil jij je eigen droomhuis bouwen in het mooi Brabantse land? Dit is je kans! In het nieuwbouwproject Den Bogerd is ruimte gereserveerd voor vrije bouwkavels.

ZELF BOUWEN, WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?
Als je een bouwkavel koopt, kies je zelf een architect die je huis gaat ontwerpen. Je hebt hierbij veel vrijheid om je eigen wensen te ...

BOUWKAVEL 9

Wil jij je eigen droomhuis bouwen in het mooi Brabantse land? Dit is je kans! In het nieuwbouwproject Den Bogerd is ruimte gereserveerd voor vrije bouwkavels.

ZELF BOUWEN, WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?
Als je een bouwkavel koopt, kies je zelf een architect die je huis gaat ontwerpen. Je hebt hierbij veel vrijheid om je eigen wensen te realiseren. Het uiteindelijk ontwerp moet wel getoetst worden aan het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste punten uit deze plannen op een rij gezet.

DE BELANGRIJKSTE PUNTEN UIT HET BESTEMMINGSPLAN:
- De maximale bouwhoogte is 11m
- Het gebouw dient binnen het aangegeven bouwvlak gebouwd te worden
- De afstand van de zijdelingse perceelsgrens tot het hoofdgebouw is minimaal 3m
- Het gebouw mag maximaal 12m diep zijn
- Er moeten minimaal 2 parkeerplaatsen op eigen terrein gecreëerd worden
- Bijgebouwen, zoals een garage of een uitbouw, moeten minimaal 3 meter achter de voorgevel geplaatst worden. Ze vallen binnen het bouwvlak of binnen het erf
- De gezamenlijke oppervlakte van aan- en uitbouwen en of bijgebouwen mag ter plaatse van aanduiding van het erf niet meer bedragen dan 40% van het oppervlak van het erf met een maximum van 60m².
- Bijgebouwen bestaan uit maximaal een bouwlaag van 3 meter hoog. Of uit een bouwlaag met kap tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Dit is inclusief kap.

DE BELANGRIJKSTE PUNTEN UIT HET BEELDKWALITEITSPLAN:
- De woning staat weergegeven in kavelpaspoort 14. Let op! De bebouwingsmogelijkheden op de kavelpaspoorten in het bestaande Beeldkwaliteitsplan wijken af van deze brochure. Deze verkoopbrochure prevaleert in deze. Ook de nummering is afwijkend.
- Het hoofdvolume wordt uitgevoerd in één (eventueel opgetilde) laag met een kap;
- De woning moet eigentijds zijn en aansluiten bij de herkenbare en verrassende Udenhoutse architectuur. Zie het beeldkwaliteitsplan voor referentiebeelden.
- De materialen die in de woning gebruikt worden, moeten mooi blijven of nog mooier worden door de loop der jaren.
- Het kleurgebruik aan de buitenkant van de woning dient terughoudend te zijn. De uitstraling wordt vooral bepaald door de materialen die gebruikt zijn. Hierbij zien we graag gebakken steen, natuursteen , keramische pannen en hout.
- Aan de voorkant heeft de kavel in principe een lage haag als erfscheiding. Aan de zij- en achterkant gaan we uit van een hoge groene haag op de erfgrens
- De te bouwen vrijstaande woning beschikt over een grote architectonische vrijheid. Maar tegelijk dient de architectuur ook van hoge kwaliteit te zijn. Om dit te beoordelen worden de ontwerpen van de kavels niet alleen los van elkaar beoordeeld maar ook het gehele plaatje.

VRIJSTELLINGEN MOGELIJK
Tussen de kavels 9 en 10 was oorspronkelijk een doorgang uit de wijk bedacht. Deze is echter vervallen. Daardoor heeft een deel van deze kavels de functieaanduiding ‘weg’ en mocht deze niet bebouwd worden. Inmiddels is door de gemeente formeel medewerking toegezegd aan het ruimer bebouwen van de kavels. Behoudens de eerste 3 meter zijn bijgebouwen mogelijk en bij kavel 9 mag ook het hoofdgebouw (beperkt) door het huidige bouwvlak heen steken.

Heb je door het lezen van bovenstaande informatie interesse gekregen in een van de vrije kavels? Dan kun je jezelf inschrijven door middel van het inschrijfformulier.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • BouwvormNiet van toepassing

Indeling

 • Perceeloppervlakte748 m2
 • Inhoud0 m3

Energie

 • CombiketelNee

Buitenruimte

 • TuinGeen tuin

Bergruimte

 • Totaal aantal0

Parkeergelegenheid

 • GarageGeen garage
 • Garages0

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Huidig gebruikbouwgrond
 • Huidige bestemmingbouwgrond

Bent u al overtuigd?

Ja, ik wil een bod doen!