Skip to content

Tilburg – Buitengoed Nieuwe Warande deelplan IV # 124 ong

5012 TG Tilburg

Buitengoed Nieuwe Warande deelplan IV # 124 ong

€ 300.000,- v.o.n. Kosten berekenen?

**INSCHRIJVEN TOT EN MET 14 OKTOBER 2020 OM 9.00 UUR**

Uw ideale huis naar eigen ontwerp (laten) bouwen? Grijp dan nu deze unieke kans! U wordt een prachtige mogelijkheid geboden waarin u 'uw eigen droomhuis' op een wel zéér mooie locatie kunt realiseren.

Bouwen in ongekende vrijheid
Bouwkavels van Ruimte voor Ruimte kenmerken zich door een droom aan ruimte en vrijheid. Dat ...

**INSCHRIJVEN TOT EN MET 14 OKTOBER 2020 OM 9.00 UUR**

Uw ideale huis naar eigen ontwerp (laten) bouwen? Grijp dan nu deze unieke kans! U wordt een prachtige mogelijkheid geboden waarin u 'uw eigen droomhuis' op een wel zéér mooie locatie kunt realiseren.

Bouwen in ongekende vrijheid
Bouwkavels van Ruimte voor Ruimte kenmerken zich door een droom aan ruimte en vrijheid. Dat is zeer zeker ook het geval bij deze 13 uiterst ruime villakavels in dit vierde plandeel van Buitengoed Nieuwe Warande, waar voor een groot deel welstandsvrij gebouwd mag worden. Daarbij rekening houdend met de regels en voorschriften uit het bestemmingsplan van de gemeente Tilburg.

Op elke kavel mag één vrijstaande woning met bijgebouwen worden gerealiseerd, waarbij ten minste twee parkeerplaatsen per kavel verplicht zijn.

In het weidse landschap tussen Tilburg-Noord en de Brabantse dorpen Udenhout en Berkel-Enschot is Ruimte voor Ruimte bezig de uiterst exclusieve wijk Buitengoed Nieuwe Warande te realiseren. Hier ontstaat een prachtige, nieuwe en zeer bijzondere villawijk. Een landelijk gelegen groene oase, die wordt omgeven door uitgestrekt akkerland, open weides en bosschages. Hier wonen betekent dat u vrijwel geen concessie hoeft te doen in wonen en al uw wensen omtrent ligging, (bouw) vrijheid en beschikbare ruimte kunt laten samenkomen. Op dit moment gaat Deelplan 4 van deze groene locatie in ontwikkeling. Daarin geeft Ruimte voor Ruimte 13 villakavels uit, met uiterst royale afmetingen van circa 760 m² tot 1.245 m². Grote kavels dus, waarop u letterlijk en figuurlijk de ruimte heeft al uw persoonlijke woonwensen in vervulling te laten gaan, voor de woning waar u altijd van droomde. Daarbij kan wonen bovendien worden gecombineerd met een praktijk of bedrijf aan huis én zelfs een hobbyweide.

Landelijk wonen met uw persoonlijke signatuur
In het landelijk gebied tussen Tilburg-Noord en de Brabantse dorpen Udenhout en Berkel-Enschot realiseert Ruimte voor Ruimte momenteel een bijzonder project: Buitengoed Nieuwe Warande.
Te midden van akkerland, weides en bosschages verrijst deze nieuwe, exclusieve villawijk die wat betreft ligging, (bouw)vrijheid en beschikbare ruimte niets te wensen over laat. Nu is het tijd voor Deelplan 4 van dit project, waarin Ruimte voor Ruimte nog eens 13 bouwkavels uitgeeft.
Hierop kunt u naar eigen ontwerp uw droomvilla realiseren, waarbij wonen gecombineerd met een praktijk of bedrijf aan huis tot de mogelijkheden behoort.

Het plangebied Buitengoed Nieuwe Warande is gesitueerd tussen bedrijventerrein Loven Noord I, het Riddershofpad, de spoorlijn Tilburg-Den Bosch, ten noorden van het gebied De Kraan. In de eerdere plandelen zijn de eerste woningen momenteel al bewoond danwel in aanbouw. In fase IV komen 13 royale villakavels. Op een aantal kavels mag welstandsvrij gebouwd worden. De grootte van de kavels varieert in deze fase van circa 760 tot 1.245 m².

Kenmerkend voor Buitengoed Nieuwe Warande is de typische lintbebouwing die in veel Brabantse dorpen voorkomt. Het past wat betreft verschijningsvorm, sfeer en uitstraling dan ook naadloos in de landelijke omgeving van Midden-Brabant.

Door de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg tussen Hazennest en De Kraan zal Buitengoed Nieuwe Warande voor auto’s bereikbaar zijn, vanuit het zuiden over de Scherpervenweg en vanuit het noorden vanuit De Kraan.
Langs deze weg en de zijwegen ervan komen de royale kavels. Op de splitsingen komen diverse groene pleintjes met elk een eigen karakter en inrichting.

Droomvilla zonder concessies.
U bepaalt in belangrijke mate het beeld van Buitengoed Nieuwe Warande. Kijkend naar het landelijke, agrarische
karakter van het gebied is landelijke architectuur in de trant van Brabantse langgevelboerderijen een logische keuze. Maar ook andere architectuurvormen zijn mogelijk. Denk aan groene, in het landschap geïntegreerde architectuur, de bouw van duurzame woningen en zelfs villa’s met een meer moderne verschijningsvorm.

Er zijn ruime mogelijkheden voor een ensemble van villa met tuin of een woon-werkkavel waarbij wonen wordt gecombineerd met een praktijk of bedrijf aan huis. Met name in de welstandsvrije delen van het plan kunt u uw persoonlijke stempel drukken op de architectonische kwaliteit van dit exclusieve, groene woonlandschap.

In Buitengoed Nieuwe Warande bouwt u uw droomvilla, vrijwel zonder concessies aan architectuur en lifestyle.
In samenwerking met de gemeente Tilburg zorgt Ruimte voor Ruimte voor een kwalitatief hoogwaardige inrichting van het openbare gebied en het bouwrijp maken van de kavels. Hieronder wordt o.a. verstaan:
- Het aanleggen van de gebruikelijke nutsvoorzieningen (kabel, elektra, water en telefoon) tot of nabij de
perceelgrens. De koper zorgt zelf voor aansluiting van de woningen op deze voorzieningen.
- De toepassing van een duurzaam watersysteem. Het schone water dient gescheiden van het vuile water afgevoerd te worden.

Exclusief bouwen met ongekende vrijheid
Bouwkavels van Ruimte voor Ruimte kenmerken zich door een ongekende ruimte en vrijheid. Voor een aantal kavels geldt dat zonder twijfel omdat daar welstandsvrij gebouwd mag worden, daarbij rekening houdend met de regels en voorschriften uit het bestemmingsplan van de gemeente Tilburg.

Op elke kavel mag één vrijstaande woning met bijgebouwen worden gerealiseerd, waarbij ten minste twee
parkeerplaatsen per kavel verplicht zijn.

Hoofdgebouwen
Hoofdgebouwen dienen binnen het bouwvlak te worden gebouwd. Daarbij is het bouwvlak als volgt bepaald:
- Maximaal 60% van de minimumbreedte van het perceel.
- Afstand van de achtergevel tot de achterste perceelgrens minimaal 3 meter.
- Maximale bebouwingspercentage 20% van het perceel.
- Afstand hoofdgebouw tot aan de zijdelingse perceelgrens minimaal 3 meter aan beide zijden met inachtneming van de 60% regel.
- Ligging van de voorgevelrooilijn is afhankelijk van de goothoogte en bedraagt ten minste 3 meter gemeten vanaf het openbaar gebied, vermeerderd met tweemaal de goothoogte minus 4 meter.
- De voorgevelrooilijn moet op het openbare gebied gericht zijn; bouwen in tweede lijn is niet toegestaan. De maximale goothoogte bedraagt 4 tot 6,5 meter, afhankelijk van het type woning. De maximale bouwhoogte bedraagt 10 meter.

Indien gekozen wordt voor één bouwlaag zonder kap, dan bedraagt de maximale bouwhoogte 4 meter. Bij twee bouwlagen zonder kap bedraagt de maximale bouwhoogte 6,5 meter.

Bijgebouwen
Aan- en uitbouwen en bijgebouwen mogen uitsluitend binnen het bestemmingsvlak worden gebouwd. Hierbij dient de afstand tot de (verlengde) voorgevel van het hoofdgebouw minimaal 3 meter te bedragen. De goot- en bouwhoogte van de betreffende gebouwen mogen niet meer bedragen dan respectievelijk 3 en 6 meter. De afstand van vrijstaande bijgebouwen tot de woning mag niet meer dan 20 meter bedragen. De gezamenlijke oppervlakte van bijgebouwen bij een woning mag, afhankelijk van de grootte van het perceel, niet meer bedragen dan 75 m² (grootte perceel tot 1.000 m²) of 100 m² (vanaf 1.000 m²).

Kijk voor meer informatie over de bouwkavels in Berkel-Enschot op de website van Ruimte voor Ruimte

Kenmerken

Overdracht

 • StatusOnder optie
 • Vraagprijs€ 300.000,- v.o.n.

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • BouwvormNiet van toepassing
 • LiggingenLandelijk gelegen

Indeling

 • Inhoud0 m3

Energie

 • CombiketelNee

Buitenruimte

 • TuinGeen tuin

Bergruimte

 • Totaal aantal0

Parkeergelegenheid

 • GarageGeen garage
 • Garages0

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Huidig gebruikbouwgrond
 • Huidige bestemmingbouwgrond

Bent u al overtuigd?

Ja, ik wil een bod doen!