Skip to content

Dorst – Groenestraat ong

4849 PT Dorst

Groenestraat ong

€ 435.000,- k.k. Kosten berekenen?

Te koop aangeboden, riant bouwperceel van ca. 1.375m² (dient nog kadastraal te worden ingemeten) gelegen in een landelijke en groene omgeving ten zuiden van Dorst.

Ligging:
Het gebied "Boswachterij Dorst" is op korte afstand gelegen. Dorst heeft ongeveer 2.900 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Oosterhout. De locatie is tussen de steden Oosterhout en Breda gelegen op korte afstand ...

Te koop aangeboden, riant bouwperceel van ca. 1.375m² (dient nog kadastraal te worden ingemeten) gelegen in een landelijke en groene omgeving ten zuiden van Dorst.

Ligging:
Het gebied "Boswachterij Dorst" is op korte afstand gelegen. Dorst heeft ongeveer 2.900 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Oosterhout. De locatie is tussen de steden Oosterhout en Breda gelegen op korte afstand van Teteringen. Uitvalswegen zoals de A27 zijn vlot bereikbaar.

Bouwkavel:
Het kavel heeft een afmeting van ca. 1.375m². De breedte/lengteverhouding is mooi, namelijk ca. 21 meter breed en gemiddeld ongeveer 42 meter diep. Het achterste deel van het perceel heeft een agrarische bestemming en meet gemiddeld ca. 26 meter breed bij ca. 16 meter diep. Alle genoemde afmetingen zijn slechts indicatief.

Hieronder de bepalingen uit het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Ter plaatse van het gele vlak in onderstaande uitsnede van de verbeelding geldt de enkelbestemming ‘wonen’. De woning (maximale inhoud 750m³, goothoogte max. 4,5 meter, bouwhoogte max. 9 meter) mag enkel binnen het bouwvlak (opgelichte gedeelte in onderstaande figuur op de website ruimtelijkeplannen.nl) gebouwd worden. Bijbehorende bouwwerken mogen zowel binnen als buiten het bouwvlak gebouwd worden. Let op: wel binnen de enkelbestemming ‘wonen’.

- Het bouwen van de woning met bijbehorende bouwwerken is enkel mogelijk als voorafgaand aan de bouw de noodzakelijke agrarische bebouwing voor veehouderij, overeenkomstig bijlage 3 wordt afgebroken. De gemeente zal niet eerder een omgevingsvergunning hiervoor verlenen, voordat deze agrarische bebouwing is afgebroken;
- De landschappelijke inpassing conform het landschappelijk inpassingsplan in bijlage 4, moet binnen 1 jaar na het gereedkomen van de bouw van de woning worden gerealiseerd, beheerd en in stand gehouden. Dit geld zowel voor de nieuwe woning als voor jullie bedrijfslocatie;
- Aanleg van verharding is alleen toegestaan indien is aangetoond dat:
Op eigen terrein wordt voorzien in de verwerking van het hemelwater door middel van hergebruik, bodeminfiltratie, (tijdelijke) waterberging of alternatieve voorziening waarbij de capaciteit van de voorziening ten minste 7m³ regenwater per 100m² afvoerend verhard oppervlak in één uur kan verwerken;
De compenserende waterberging als bedoeld onder a in stand wordt gehouden.
Het bestemmingsplan kent een afwijkingsbevoegdheid om hiervan af te wijken als een onderbouwing wordt gegeven van de (technische) onmogelijkheden.
- Kopers van de kavel dienen er rekening mee te houden dat men bij de omgevingsvergunningaanvraag o.a. een bodemonderzoek dienen te overleggen. In het kader van de bestemmingsplanprocedure was dit niet nodig omdat voldoende was aangetoond dat het niet aannemelijk is dat de bodem ter plaatse is verontreinigd. Op basis van het bouwbesluit dient echter bij de omgevingsvergunningfase alsnog een bodemonderzoek te worden verricht.
- Koper neemt alle verplichtingen over uit de door verkoper met de gemeente gesloten anterieure overeenkomst d.d. 25-08-2022.
- Het tarief overdrachtsbelasting bedraagt 10,4%

Algemeen:
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen.
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopovereenkomst ondertekenen. Partijen kunnen derhalve noch aan een mondelinge overeenkomst, noch aan een schriftelijke bevestiging daarvan, rechten ontlenen.
- Deze brochure bestaat uit vrijblijvende informatie en is met de grootste zorg samengesteld, echter aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Indelingstekeningen en maatvoeringen zijn slechts indicatief, kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud van de brochure tussentijds te wijzigen. Hierover kan niet gereclameerd worden.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht o.v.
 • Vraagprijs€ 435.000,- k.k.

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • BouwvormNiet van toepassing
 • LiggingenAan rustige weg

Indeling

 • Perceeloppervlakte1.375 m2
 • Inhoud0 m3

Energie

 • CombiketelNee

Buitenruimte

 • TuinGeen tuin

Bergruimte

 • Totaal aantal0

Parkeergelegenheid

 • GarageGeen garage
 • Garages0

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Huidig gebruikbouwgrond
 • Huidige bestemmingbouwgrond

Bent u al overtuigd?

Ja, ik wil een bod doen!