Skip to content

Tilburg – De Bankier

5038 CC Tilburg

De Bankier

€ 239.000,- t/m € 1.350.000,- Kosten berekenen?

KLASSIEK, ELEGANT EN ÉCHT TILBURGS: DAT IS DE BANKIER
De Bankier is hét nieuwe icoon van Tilburg. De Bankier biedt integere luxe voor bewoners die houden van kwaliteit in een 76 meter hoge woontoren. Met 120 luxe stadsappartementen aan de Spoorlaan, de meest binnenstedelijke en bruisende locatie van Tilburg, kun je er zeer aangenaam genieten van het leven. Het contrast tussen ...

KLASSIEK, ELEGANT EN ÉCHT TILBURGS: DAT IS DE BANKIER
De Bankier is hét nieuwe icoon van Tilburg. De Bankier biedt integere luxe voor bewoners die houden van kwaliteit in een 76 meter hoge woontoren. Met 120 luxe stadsappartementen aan de Spoorlaan, de meest binnenstedelijke en bruisende locatie van Tilburg, kun je er zeer aangenaam genieten van het leven. Het contrast tussen de rust binnenshuis en de dynamiek daarbuiten benadrukt de luxe van zorgeloos wonen. Een unieke plek, volledig ingericht op jouw wensen en standaard.

WONEN AAN DE SPOORLAAN
Wonen aan de Spoorlaan is een viering van het leven. Vanuit je nieuwe woning in hartje centrum wandel je zo naar het Tivolipark, naar een prachtige film bij Cinecitta, naar het station of eronderdoor naar de Spoorzone. Een lekker hapje en een drankje bij de rooftopbar van de overburen in het oude postkantoor of cultuur snuiven in diverse musea: het leven bruist. De Spoorlaan is de plek waar oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen en werken versmelten. De Spoorlaan is een bron van dynamiek.

TILBURG BRUIST
Een groen uitzicht tot aan de horizon en de stad aan je voeten, dat is wonen in De Bankier. Wat eens een plek was van noeste arbeid en industrie is nu het walhalla voor levensgenieters: Tilburg groeit en bloeit als nooit tevoren. Op een stille zondagochtend gaan varen vanuit de Piushaven. Een zonnige fietstocht met heerlijke lunch of borrel. Een gezellig familiediner in een fijn restaurant afgesloten met een avondwandeling door het stadcentrum. Wonen in De Bankier maakt gelukkig op elk moment van de dag.

SFEERGEBIEDEN
Niets is leuker dan dwalen door de verschillende gebieden die van Tilburg jouw stad maken. Tilburg is opgebouwd uit sfeergebieden met elk een eigen karakter. Van het eigenzinnige Dwaalgebied tot de ontspannen Piushaven, de sfeergebieden vormen het bruisende hart van de stad. Je wandelt vanuit je nieuwe appartement zo de stad in.

HISTORIE
De Bankier dankt haar naam aan het monumentale pand dat in 1954 werd gebouwd voor de bank van Van Mierlo en Zoon aan de Spoorlaan 346 te Tilburg. Het pand werd ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger met een deuromlijsting vervaardigd door beeldhouwer Hans Claesen. Steenhouwerij Petit uit Breda werd ingehuurd om de marmeren vloeren te leggen. Later werd de bank Van Mierlo en Zoon overgenomen door ABN Amro. ABN Amro was tot 1982 gehuisvest in het pand totdat zij verhuisden naar een andere locatie. Dit ruim vijfenzestig jaar oude iconische pand wordt door De Bankier nieuw leven in geblazen. Het bankgebouw blijft volledig behouden en kenmerkende stijlelementen van de bank komen terug in de entree van de woontoren. Zo kent De Bankier een zeer rijke historie.

ARCHITECT
Met de Bankier krijgt Tilburg een stoere woontoren in de skyline van de stad. Het markante gebouw bestaat uit een
basement, middenmotief en een kroon. Deze geleding geeft het gebouw een passende proportie en het volume voegt zich naar de schaal van de stad. De Bankier sluit daarmee aan bij een nieuwe generatie hoogbouw van de stad Tilburg.
De gevels van prefabbeton geven het gebouw een sterke belijning. Het raster geeft een bijzondere textuur die per
gevelsegment varieert. Deze stapeling creëert een subtiel weefpatroon, waarmee de Bankier bewust verwijst naar de identiteit van Tilburg als textielstad. De schaduwwerking, die ontstaat door het gevelreliëf, zorgt voor een speels en veranderlijk uiterlijk. De vormgeving en detaillering van de gevel versterkt het raffinement van het ontwerp. De grote raamopeningen en openslaande balkondeuren geven de bewoners veel woonkwaliteit. De appartementen hebben veel daglicht en bieden bewoners een sterk binnen-buiten gevoel. Bovendien is het uitzicht over de stad vanuit elk appartement prachtig.

EEN KNIPOOG NAAR HET VERLEDEN
De royale entree, die bijna 6 meter hoog is, heeft een luxe uitstraling met een knipoog naar het verleden. Er is zoveel mogelijk aansluiting gezocht met de stijlelementen vanuit het monumentale bankgebouw van Van Mierlo en Zoon. Vloeren en lambrisering van natuursteen in blokvorm met sierpleisterwerk boven de lambrisering. Strakke, naadloze akoestische plafonds. Vanuit de royale hal heb je toegang tot de privéruimte met de twee personenliften en het trappenhuis.

BRINGME BOX
De inkomdeur van het gebouw is voorzien van een Bringme Bell die op een veilige manier toegang verschaft aan
koeriers/leveranciers zodat pakjes en boodschappen afgeleverd kunnen worden, ook bij afwezigheid. Bezoekers die
zich aanmelden, wordt rechtstreeks via de HD videofoon verbonden op de smartphone van de bewoner. In de inkomruimte staat de Bringme Box die met zijn tijdloos ontwerp een eyecatcher is in het gebouw. Deze beschikt over een groot touchscreen waarop koeriers zich kunnen aanmelden voor het leveren. De box bestaat uit private slimme brievenbussen en gemeenschappelijke pakketvakken die niet alleen bestellingen kunnen ontvangen, maar waar ook pakketjes automatisch verzonden en geretourneerd kunnen worden*. Camerabeveiliging en nachtverlichting zorgen voor een veilig gevoel in de inkomruimte.

WEET ALTIJD WIE ER VOOR DE DEUR STAAT
Waar u ook bent. Doe open op afstand via uw smartphone. Ook voor de poetshulp.

ONTVANG PAKKETJES BIJ AFWEZIGHEID
Elke levering. Ook als er niemand thuis is. Bringme tekent af in uw plaats.

POST OPHALEN MET DE BRINGME KEY
Een brief ontvangen? Dan scant u de Bringme Key en de brievenbus gaat open.

DE PERSOONLIJKE ASSISTENT VAN JONG EN OUD
Bij Bringme hoort een superhandig app die alles voor de bewoners regelt. Zij worden op de hoogte gebracht via de app wie er aanbelt, maar ook of er een pakketje geleverd is. Via de app reserveert de bewoner moeiteloos een vak in de box om iets klaar te leggen voor ophaling, dat kan voor een leverancier zijn of voor het strijkatelier dat wekelijks langskomt.

EEN AUTO DIE VOOR JE KLAAR STAAT ALS JE HEM NODIG HEBT?
In De Bankier staan vier elektrische deelauto’s tot je beschikking voor korte ritjes en lange ritten door heel Nederland en zelfs naar het buitenland. Je kunt hem reserveren via een app. Wat het helemaal bijzonder maakt is dat deze auto’s rijden op zonne-energie uit je eigen appartementengebouw! Ze worden opgeladen met stroom van de zonnepanelen, die gekoppeld zijn met de laadpunten in de doorgang naar de stallingsgarage.

FIETSENSTALLING
Alle appartementen hebben twee fiets parkeerplaatsen in de fietsenstalling op de 1e verdieping. De fietsenstalling is via een aparte entree met de trap te bereiken. Middels een fietstransportsysteem kan je de fiets, zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven, nagenoeg zonder krachtsinspanning begeleiden.

Kenmerken

Overdracht

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 239.000,- t/m € 1.350.000,-

Bouw

  • Start bouwJuly 2021

Overig

Oppervlaktes en inhoud

  • Inhoud165-769 m2
  • Woonoppervlakte64-248 m2

Bouwtypes

Portiekflat

NU IN VERKOOP!

€ 805.000,- t/m € 895.000,-

Meer informatie ontvangen?

Klik hier!