fbpx Skip to content

Berkel-Enschot – Abdijhof fase 2 – Koningsoord

5057 ED Berkel-Enschot

Abdijhof fase 2 - Koningsoord

€ 307.500,- t/m € 699.000,- Kosten berekenen?

In het mooie Koningsoord - waar monumentale panden en nieuwbouw elkaar versterken - wordt gebouwd aan de eerste fase van Abdijhof. Tijd om door te pakken met de tweede fase. Opnieuw bieden we hier een heel gevarieerd aanbod van woningen aan.

Van een schitterend vrijstaand huis, tot een ruime pleinwoning, tweekapper met oude bomen in de tuin of een parkwoning ...

In het mooie Koningsoord - waar monumentale panden en nieuwbouw elkaar versterken - wordt gebouwd aan de eerste fase van Abdijhof. Tijd om door te pakken met de tweede fase. Opnieuw bieden we hier een heel gevarieerd aanbod van woningen aan.

Van een schitterend vrijstaand huis, tot een ruime pleinwoning, tweekapper met oude bomen in de tuin of een parkwoning op het allermooiste plekje van Koningsoord. Kiezen voor Abdijhof betekent genieten van nieuw wonen op een plek waar historie, uitstekende voorzieningen, horeca en natuur samenkomen.

In Koningsoord woon je heerlijk rustig, maar dan wel met de reuring heel dichtbij. Tilburg ligt op 10 minuten rijafstand en het compleet nieuwe dorpshart ligt letterlijk om de hoek van Abdijhof. Het dorpshart biedt een uitgebreid aanbod van winkels, supermarkten, horeca en een gezondheidscentrum.

Het oude klooster is getransformeerd tot populaire hotspot met bibliotheek, theater, restaurant en kinderdagverblijf. Verder is er in de buurt een aantal basisscholen. Kortom, alles wat je dagelijks nodig hebt -én net dat beetje meer- vind je op deze plek waar historie en nieuwbouw elkaar vinden. Voel je thuis in Koningsoord!

Abdijhof is één van de buurten in Koningsoord. Een buurt die bijna voor elk wat wils biedt door het gevarieerde woningaanbod. De architect heeft zich bij het bedenken van de opzet van de wijk en de architectuur laten inspireren door het klooster. Hij bedacht kloosterhofjes, pleintjes, poorten die woningrijtjes met elkaar verbinden en spannende doorkijkjes. Precies zoals je dat ook rondom het oude klooster ziet. Hoewel elk huis in Abdijhof iets heeft wat het bijzonder maakt, oogt Abdijhof rustig. Dat komt omdat de architect continu heeft gezocht naar evenwicht.

Peer Wolkers van Omni Architecten:
“Een wijk moet spreken, niet schreeuwen. Het gedifferentieerde woningaanbod vormt met elkaar een mooi ensemble. De meest herkenbare referenties uit het klooster zijn de speciale topgevels, hoge kozijnen met afgeronde kanten, bijzondere metselwerkverbanden, spekbanden in witte gevelsteen en een geaccentueerde entree die een warm welkom belooft. Al deze elementen heb ik op een hedendaagse wijze verwerkt in het ontwerp, waardoor deze wijk ook over tientallen jaren nog mooi is en de kwaliteit uitstraalt die we nu voor ogen hebben.”

Op deze pagina laten we je kennismaken met de unieke vrijstaande woning, tweekappers met volwassen bomen in de tuin, comfortwoningen met bad- en slaapkamer op de begane grond, een variatie aan ruime pleinwoningen en parkwoningen met zicht op het klooster.

Als je vragen hebt of hulp wilt bij het maken van een keuze, neem dan contact op met één van de makelaars. Het team helpt je graag.

Kenmerken

Overdracht

  • StatusBeschikbaar
  • Prijs€ 307.500,- t/m € 699.000,-

Bouw

  • Start bouwJune 2021

Overig

Oppervlaktes en inhoud

  • Inhoud425-700 m2
  • Woonoppervlakte113-175 m2
  • Perceeloppervlakte128-453 m2

Bouwtypes

0 van de 11 vrij

Tussenwoning

Pleinwoning 540

€ 307.500,- t/m € 349.000,-
0 van de 10 vrij

Twee onder één kapwoning

Tweekapper 600

€ 462.500,- t/m € 489.000,-
0 van de 14 vrij

Twee onder één kapwoning

Comfortwoning 540 - 570

€ 389.000,- t/m € 440.000,-
0 van de 7 vrij

Halfvrijstaande woning

Parkwoning 630

€ 565.000,- t/m € 699.000,-
0 van de 10 vrij

Tussenwoning

Pleinwoning 570

€ 327.500,- t/m € 399.000,-

Meer informatie ontvangen?

Klik hier!