Skip to content

Bavel – Tervoortseweg – Bouwkavels 2

4854 NE Bavel

Tervoortseweg - Bouwkavels 2

Stijlvol wonen in uw privé oase van rust, ruimte en privacy
Het exclusieve woongebied aan de Tervoortseweg is gesitueerd aan de oostzijde van Bavel, in het weidse buitengebied van dit gezellige Brabantse dorp. Hier brengt Ruimte voor Ruimte drie bijzonder ruime kavels uit met royale oppervlaktes van circa 6.829 m² tot maar liefst 8.262 m², die u een scala aan mogelijkheden bieden ...

Stijlvol wonen in uw privé oase van rust, ruimte en privacy
Het exclusieve woongebied aan de Tervoortseweg is gesitueerd aan de oostzijde van Bavel, in het weidse buitengebied van dit gezellige Brabantse dorp. Hier brengt Ruimte voor Ruimte drie bijzonder ruime kavels uit met royale oppervlaktes van circa 6.829 m² tot maar liefst 8.262 m², die u een scala aan mogelijkheden bieden om het huis van uw dromen te bouwen.

Een sublieme ruimte en vrijheid
Bouwkavels van Ruimte voor Ruimte bieden u een ongekende ruimte en vrijheid. Dat geldt in hoge mate voor deze drie buitengewoon riante villakavels in Bavel, met een grootte van circa 6.829 m² tot maar liefst 8.262 m². Hier heeft u de ultieme vrijheid bij het bouwen van uw exclusieve villa, geheel volgens uw persoonlijke signatuur. De architectuur dient aan te sluiten bij het landelijk karakter: maat, schaal en verhoudingen zijn op elkaar afgestemd. Er zijn daarbij vele mogelijkheden, van traditioneel tot eigentijds.

Er moet rekening worden gehouden met de regels en voorschriften uit het bestemmingsplan van de gemeente Breda. Een aantal van de regels leest u hier.
Binnen het bestemmingsvlak zijn alleen vrijstaande woningen toegestaan, met één inrit. Per bouwvlak mag één woning met bijgebouwen worden opgericht. Om een informeel straatbeeld te creëren heeft u vrije keuze in nokrichting. De dakvorm kan bestaan uit een zadeldak, schilddak of samengesteld dak. Het tuinontwerp dient wat betreft vormgeving en beplanting aan te sluiten op het omringende landschap.

Voor een aansluiting op het aangrenzende buitengebied gelden voor de woningen aan de Tervoortseweg een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 4,5 meter en 9 meter, tot één bouwlaag met een kap. Voor bijgebouwen zijn de maximale goot- en bouwhoogte respectievelijk 3,5 meter en 5,5 meter. De inhoud van de woningen mag maximaal 1.000 m3 zijn. De afstand van een hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrens bedraagt minimaal 10 meter. Binnen het bouwvlak mag ondergronds worden gebouwd tot een diepte van maximaal 4 meter.

Ten tijde van het aanvragen van de omgevingsvergunning voor het bouwen worden de bouwplannen voor de woningen door de gemeente Breda getoetst aan de algemene criteria uit de Welstandsnota.

Lommerrijk gelegen nabij natuurpark Gilzewouwerbeek ligt de knusse dorpskern Bavel. Op een steenworp afstand van deze idyllische plek brengt Ruimte voor Ruimte een bijzonder plan tot ontwikkeling. Drie zeer exclusieve villakavels, opgaand in het landelijk buitengebied met weidse akkers, bossen en de meanderende Bavelse Leij. Hier ervaart u een ongekend gevoel van vrijheid. Door de fraaie ligging, maar vooral ook door de vorstelijke grootte van de kavels, waarop u naar eigen ontwerp uw gedroomde woning kunt realiseren.

Bavel is een typisch Midden-Brabants dorp. Het bijzondere aan Bavel is dat het 8.245 inwoners heeft in de gemeente Breda en 45 inwoners in de gemeente Alphen-Chaam, ontstaan uit de gemeentelijke herindeling in de jaren ‘90 van de vorige eeuw. Bavel is een voordorp van Breda. Het bourgondische Breda is een stad in de goede Brabantse traditie, bakermat van het Huis van Oranje-Nassau. Van deze koninklijke roots zijn nog tal van hotspots te vinden in de stad. Ut Kielegat zoals Breda tijdens carnaval heet, heeft een gezellig centrum en daaromheen vele winkelstraten.

Het is er goed toeven in een van de vele cafés of restaurants of op de terrassen. Breda biedt u bovendien prima gezondheidszorg, uitgebreide cultuur- en sportaccommodaties en een mooie jachthaven. Ook het onderwijsaanbod is uitstekend, met zowel basis-, voortgezet als hoger onderwijs. Rondom de gemeente kunt u volop genieten van de prachtige natuur in een van de vele bossen of op de paarse heide of van een gezinsuitje in nabijgelegen pretparken de Efteling, Beekse Bergen en Breepark.

De geschiedenis van de dorpskern Bavel gaat terug tot de eerste vermelding uit 1299. In een document waarin de inkomsten van de parochie van Gilze en de Abdij van Thorn waren vastgelegd. In 1317 werd Bavel een zelfstandige parochie. Stadsbeek de Bavelsche Leij ontspringt bij het seminarie tussen Bavel en Breda, ontworpen door de bekende architect Cuypers. In Bavel vindt u korenmolen De Hoop, stammend uit 1865. Zoals in veel Brabantse dorpen wordt het dorpsgezicht in Bavel bepaald door de parochiekerk, de Heilige Maria Hemelvaartkerk uit 1887. Bij de kerk herdenkt een monument de Poolse strijdkrachten die in 1944 zorgden voor de bevrijding van Bavel.

Bavel heeft een klein, gezellig centrum. U kunt er neerstrijken op een terrasje of genieten in een van de restaurants. Er is bovendien een compleet winkelaanbod. Ook de natuurliefhebber vindt hier tal van plekken van zijn gading. Bavel is de poort
naar natuurpark Gilzewouwerbeek. Via de vele wandel- en fietsroutes zijn de mooie parels in en rondom het dorp te ontdekken.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • BouwvormNiet van toepassing

Indeling

 • Inhoud0 m3
 • Aantal kamers1

Energie

 • CombiketelNee

Buitenruimte

 • TuinGeen tuin

Parkeergelegenheid

 • GarageGeen garage

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Onderhoud binnenUitstekend
 • Onderhoud buitenUitstekend

Meer informatie ontvangen?

Klik hier!