fbpx Skip to content

Breda – Konijnenberg ong

4825 BE Breda

Konijnenberg ong

€ 119.500,- v.o.n. Kosten berekenen?

23 bedrijfsunits ''De Hogebeemd'' te Breda, Fase 2

Project ''De Hogebeemd fase 2'' wordt gerealiseerd aan de doorgaande Konijnenberg, op de hoek met de Regenbeemd, op bedrijventerrein ''De Krogten'' in Breda.

Dit project omvat in totaal 23 bedrijfsunits, in oppervlakte variërend van 69 m² tot 153 m² begane grond vloeroppervlak. De bedrijfsunit 1 tot en met 8 en unit 23 beschikken over een uitnodigende glazen entree aan ...

23 bedrijfsunits ''De Hogebeemd'' te Breda, Fase 2

Project ''De Hogebeemd fase 2'' wordt gerealiseerd aan de doorgaande Konijnenberg, op de hoek met de Regenbeemd, op bedrijventerrein ''De Krogten'' in Breda.

Dit project omvat in totaal 23 bedrijfsunits, in oppervlakte variërend van 69 m² tot 153 m² begane grond vloeroppervlak. De bedrijfsunit 1 tot en met 8 en unit 23 beschikken over een uitnodigende glazen entree aan de noordgevel (bij unit 23 de zuidgevel), terwijl de units 8 en 23 bovendien beschikken over een representatieve entree in de naar de Konijnenberg gerichte oostgevel. De gebouwhoogte bedraagt circa 8,5 meter en alle units zijn standaard voorzien van een kanaalplaten (betonnen) verdiepingsvloer.

Locatie:
Bedrijventerrein ''De Krogten'' is gelegen ten noorden van het centrum van Breda. Het bedrijventerrein is omsloten door de Noordelijke Rondweg, de Terheijdenseweg en de rivier De Mark. Het bedrijventerrein wordt doorsneden door twee belangrijke wegen, Konijnenberg en Moerlaken.

De projectlocatie is gelegen aan de Konijnenberg, op de hoek met de Regenbeemd, op korte afstand van de Terheijdenseweg en Moerlaken. De snelweg A16, richting Rotterdam en Tilburg, is binnen ongeveer 10 minuten te bereiken, terwijl de A27 richting Utrecht op ongeveer 15 autominuten gelegen is.

Op bedrijventerrein ''De Krogten'' zijn onder andere de Makro en Office Centre gevestigd, maar ook Bo-rent, Handyman (hoofdkantoor), Hornbach, Boels Verhuur en Jongeneel.

Ontwikkeling:
De ontwikkeling van ''De Hogebeemd'' is in handen van Twins IX B.V. uit 's-Gravenzande. Twins heeft inmiddels met succes diverse bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd in onder andere Amsterdam, Bleiswijk, Den Haag, Nootdorp, Rhoon, Utrecht en Zoetermeer.

Appartementsrecht:
De grond en de daarop te realiseren bebouwing wordt gesplitst in appartementsrechten. Elke koper wordt eigenaar van een appartementsrecht, welk het recht geeft op het uitsluitende gebruik daarvan. Elke unit is separaat met een hypotheek te belasten en/of verkoper/verhuren.

Dit houdt onder meer in dat elke koper afzonderlijk wordt aangeslagen voor onroerend zaakbelasting, waterschapslasten, rioolrecht alsmede vastrecht voor diverse nutsvoorzieningen (water en elektriciteit).

Naast de grond onder de bebouwing wordt elke koper tevens mede-eigenaar van het gemeenschappelijke buitenterrein. Voor het beheer hiervan wordt van rechtswege een Vereniging van Eigenaren opgericht.

Vereniging van Eigenaren:
Voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen, waaronder het gemeenschappelijke buitenterrein, wordt van rechtswege een Vereniging van Eigenaren (kortweg VvE) opgericht waarvoor thans een beheerder is aangesteld.

De belangrijkste taken en bevoegdheden van deze vereniging zijn:
- het beheer van de gemeenschappelijke zaken, zoals het buitenterrein;
- het opstellen van een huishoudelijk reglement met daarin regels voor het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten;
- het beheer van de middelen die door de eigenaren van de VvE ter beschikking zijn gesteld. Bij de eigendomsoverdracht van het appartementsrecht is koper reeds aan een eerste bijdrage, ter grootte van de jaarbijdrage (conform aanvangsbegroting) van het betreffende appartementsrecht, aan de vereniging verschuldigd.

De daaropvolgende periodieke bijdragen zullen dor de eigenaren (leden van de vereniging) worden vastgesteld. Deze bijdragen zijn bedoeld om onder andere de navolgende zaken collectief te regelen/betalen:

- opstalverzekering;
- de aansprakelijkheidsverzekering;
- reservering voor groot onderhoud, waaronder met name begrepen het dak en buitenschilderwerk (in een uniform kleurenschema).

Daarnaast kunnen onder andere de navolgende zaken, na goedkeuring door de vergadering, collectief worden geregeld:
- Gevelreiniging;
- onderhoud van gemeenschappelijke groenvoorzieningen;
- onderhoud dak en gevels;
- gladheidbestrijding op het buitenterrein;
- gemeenschappelijke glasbewassing;
- etc.

Aanvang en oplevering:
Zodra zowel de onherroepelijke bouwvergunning is verleend en 60% van de units onvoorwaardelijk is verkocht, of zoveel minder ter beoordeling aan de ontwikkelaar, wordt met de bouw van dit project gestart. De bouwtijd bedraagt circa 10 tot 11 maanden (200 werkbare werkdagen na gereedkomen betonnen begane grondvloer).

Afwerking:
Omdat geen enkele koper hetzelfde is worden de units casco opgeleverd. Dat geeft u de mogelijkheid om uw nieuwe huisvesting compleet naar eigen inzicht in te delen en in te richten. De units zijn degelijk gebouwd en afgewerkt met gebruikmaking van moderne bouw- en isolatiematerialen. Zie hiervoor ook de technische omschrijving in de documentatie die u kunt downloaden.

Verkoper stelt zich op het standpunt dat bij oplevering geen energielabel utiliteit hoeft te worden afgegeven in de zin van het bij oplevering van het casco geldende Besluit Energieprestatie Gebouwen (BEG), aangezien door de casco oplevering van het verkochte onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om volgens het voorgeschreven ISSO protocol een energielabel te kunnen opstellen.

Afhankelijk van de gebouwfuncties die de eigenaar/gebruiker aan het gekochte toekent, kan er sprake zijn van de verplichting tot afmelden van een Energielabel. Eigenaar/gebruiker neemt zelf de regie op zich voor het correct laten opstellen en tijdig laten afmelden van dit energielabel, hierbij inbegrepen de verplichting om te blijven voldoen aan het Bouwbesluit en dan met name de energieprestatie eisen van Bouwbesluit.

Nadere bijzonderheden:
De in deze verkoopdocumentatie en op de verkooptekeningen gebruikte nummering betreft bouwnummers. Deze worden tijdens de bouw door iedereen gebruikt, ook in de correspondentie met Twins en de projectnotaris. Deze bouwnummers zij niet de toekomstige huisnummers. De gemeente kent de huisnummers toe.

Kopers zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen voor de voor hun bedrijfsuitoefening benodigde financiële middelen en vergunningen. Volgens het bestemmingsplan ''De Krogten'', vastgesteld op 25 november 2004, is de locatie waarop deze units worden gerealiseerd bestemd voor bedrijven behorende tot en met milieu categorie 5 van de ''Staat van Bedrijfsactiviteiten'', waarbij volumineuze detailhandel wel en zelfstandige kantoren niet zijn toegestaan (zie www.ruimtelijkeplannen.nl voor een nadere toelichting).

De nutsbedrijven leggen tegenwoordig alleen (hoofd)leidingwerk aan op particulier terrein indien daarvoor rechten zijn gevestigd. Deze rechten op het hebben, houden, onderhouden, vervangen of verwijderen van dit leidingwerk worden gevestigd via de splitsingsakte.

De koper mag op basis van de koop-/ aannemingsovereenkomst gekochte appartementsrechten pas verkopen na één jaar na sleuteloverdracht of anders met schriftelijke toestemming van de verkoper. Hiervoor worden in de overeenkomst omstandigheden omschreven ten gevolge waarvan deze toestemming niet geweigerd kan worden.

De standaard aangebrachte brandwerende en bouwkundige voorzieningen die worden voorgeschreven door diverse overheidsinstellingen gelden slechts in algemene situaties. Afhankelijk van de aard van het gebruik kunnen de betreffende instellingen nadere voorzieningen voorschrijven, welke voor rekening van de koper komen.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Prijs€ 119.500,- v.o.n.

Bouw

 • BouwvormNieuwbouw
 • Bouwjaar2020

Oppervlaktes en inhoud

 • HoofdbestemmingBedrijfsruimte
 • Totale oppervlakte306
 • Perceeloppervlakte2.881 m2
 • Oppervlakte bedrijfsruimte306 m2

Overig

 • In units vanaf138 m² bedrijfsruimte
 • LocatieBedrijventerrein
 • Onderhoud binnenGoed tot uitstekend
 • Onderhoud buitenGoed tot uitstekend

Meer informatie ontvangen?

Klik hier!